Van schilderswinkel tot vakantiewoning

Hilde vertoeft hier in haar ouderlijke huis. Grootvader Maurice, een schilder, kocht het huisje van het OCMW in 1960. Samen met zijn vrouw Hélène baatten ze er 45 jaar een schilderswinkel uit. Hier werden 2 van hun 6 kinderen geboren. In 1961 werd het huisje afgebroken en werd er comfortabele woning met winkel gebouwd. Hun enigste zoon, Paul, trad in de voetsporen van zijn vader en zette samen met zijn vrouw Roza de winkel verder. Hilde was 2 jaar toen ze naar deze dorpswinkel verhuisden. Naast verf en behang werd er ook schoolgerief, lederwaren, geschenkartikelen en zelfs matchbox autootjes verkocht.
In 1972 werd de grote tuin zogoed als helemaal overbouwd en verdubbelde de winkel en het leefgedeelte in oppervlakte. In 2001 ging Roza met pensioen en sloot de winkel definitief. Hilde besloot met haar grafisch ontwerpbureau in de winkel haar intrek te nemen.

In 2017 koos het creatieve duo Hilde en Marc ervoor de volledige woning stevig onder handen te nemen. Ze stripten het huis en in een jaar tijd renoveerden ze het met deze moderne vakantiewoning als resultaat.

Marc, Hilde, de kinderen … et les autres

Hilde en Marc werken in de creatieve en culturele sector. Hilde is grafisch ontwerpster,  Marc geluidstechnicus en toert in binnen- en buitenland in het gezelschap van muzikanten. Met vier kinderen is het altijd een gezellige drukte in huis. Dat de deur platgelopen wordt is  overdreven, maar volk over de vloer hebben ze hier graag. Vrienden, vrienden van de kinderen, een oom of een tante die eens binnenwipt,…

Een huis vol mensen, zo hoort het. Zoals tijdens de ‘concerten in de living’ die Hilde en Marc regelmatig organiseren en waar bekende artiesten en een trouw publiek op af komen. Doordat de optredens zo populair zijn, is het best tijdig te reserveren. Bekijk de Facebook pagina van Goût-Vert.